Danes je grška hrana Izola že nekaj res povsem vsakdanjega tudi za naše turiste, saj ravno oni vedno iščejo kulinarične izzive.
Za domačine je grška hrana Izola postala že nekaj zelo vsakdanjega in samoumevnega. Saj so se Izolani kar hitro navadili, da pa grška hrana Izola mora biti točno na tistem mestu, kjer je vsako leto. Sicer je med letom težko najti grško restavracijo, saj ta predstavlja posebno vrsto kulinarike, ki pa morda ni ravno prav za vsakega, sploh pa ne za vsaki dan.
Zato je v poletnem turizmu grška hrana Izola toliko večja atrakcija za turiste, saj so ljudje ravno na dopustih sproščeni in pripravljeni probati marsikaj, kar se med celim letom drugače branijo.
Tudi sama imam rada, kdaj pa kdaj, grško hrano, in včasih se mi jo prav zares zalušta. Morda, če bi jo jedla prav vsaki dan, mi ta grška hrana Izola ne bi bilo toliko božanska, kot v resnici je, saj bi se hitro prenajedla in naveličala okusa, ki pa naenkrat ne bi bil več tako specifičen. Zelo rada grem tudi po delu, kaj pojesti in je že kar nekajkrat prišla na menu tudi grška hrana Izola, s katero pa nikoli nisem bila razočarana. Večkrat se mi pri poznem kosilu tudi pridruži tudi prijatelj, ki pravi, da je tudi njemu ta zelo všeč, vendar on bi si grško hrano na meniju bolj pogostokrat izbiral. Saj mu je všeč grška hrana ravno zaradi njene značilnosti. Predvsem pa obožuje jagnjetino, ki jo Grki tako radi zapečejo. In pa njihov klasični grški sir, ki se v raznih solatah in prilogah zelo dobro in osvežilno obnese. Morem reči da ta sir obožujem tudi sama, saj se mi zdi, da lahko tako pojem več zelenjave, ki me tudi nasiti, saj sem po navadi po lahko solatki, kar hitro lačna. Grška kuhinja prav tako zelo dobro uporablja začimbe in pa kombinacijo, ki je ne moreš falit, da je nebi prepoznal. Saj je origano, bazilika, timijan in peteršilj kar velika stalnica, pa tudi pikantni dodatki velikokrat niso izpuščeni.
Vse to lahko naš turist doživi v restavraciji kot je grška hrana Izola.