V našem podjetju imam stroj za brizganje plastike za lastne izdelke

Ne dolgo nazaj sem delala v podjetju, ki se je primarno ukvarjalo z barvami za avtomobile, vendar so kupili tudi stroj za brizganje plastike, ki naj bi ga uporabljali še za neko dodatno storitev. Sodelavec mi je en dan na dolgo razlagal o tem, kaj bodo s tem delali in ne vem, ali sem vse skupaj pravzaprav razumela.

Po kakšnem mesecu so se res začeli pojavljati neki deli iz plastike, ki jih prej nisem nikoli opazila in menda naj bi se za izdelavo uporabljalo brizganje plastike, ampak ker si prav nisem mogla predstavljati, kako je to videti, sem si enkrat vzela časa, da vidim, kako se to dela. Tako sem naslednje jutro z jutranjo kavo odšla do sodelavca, ki je to delal in mu postavila nešteto vprašanj. Kako se to dela, za kaj se bodo plastični izdelki uporabljali in tako naprej. In tako sem izvedela, da stroj za brizganje plastike, izdeluje izdelke za neko posebno pakiranje barv za avtomobile. Odločili so se namreč, da bodo celotno proizvodnjo izdelka imeli kar v hiši. Torej vsebino produkta in embalažo za produkt.

Ko sem bila tam so se ravno izdelovali testni deli za embalažo, ampak kljub temu da sem bila tam dobro uro, nisem točno razumela kako brizganje plastike, resnično deluje. Mi je bilo pa všeč, da sem si vzela čas, da sem malce bolj razumela novost, ki se pripravlja v podjetju, saj delam na oddelku za komuniciranje s strankami in želim biti dobro pripravljena, ko bo vse to utečeno. Vseeno moram potem strankam razložiti vse, kaj delamo.

Zagotovo bom morala še nekajkrat si vzeti čas, da bom opazovala postopek in potem, ko bodo embalaže v celoti narejene še enkrat postaviti svoja neskončna vprašanja, ampak resnično nisem najboljša v teh proizvodnih stvareh takoj na začetku. V roku nekaj mesecev bo brizganje plastike, v našem podjetju popolnoma utečeno jaz bom pa zagotovo več vedela o tem in tudi bolje razumela.