Vraščen noht pri mojem dedku, ki si je težko sam negoval nohte

Čisto normalno pri starejših je, da potrebujejo pri negi nohtov pomoč, ker sami tega več ne zmorejo ali pa matrajo in si nohtov ne postrižejo lepo in nato lahko nastane vraščen noht, ki pa ga je potrebno pozdraviti. Sama tega še nisem tako čutila, ker sem bila mlada in niti pomislila nisem, ali si lahko moj dedek nohte ureja sam. Danes pri sebi vidim, kako mi je bil hvaležen, ko sem mu vedno urejala nohte, sama pa sem to jemala čisto tako.

Dokler človek tega sam ne doživi, ne more vedeti. Pogosto sem obiskovala dedka in nikoli mi ni rekel, da naj mu postrižem nohte, a ko sem prišla tokrat, mi je rekel, da ga palec boli in ko sem šla pogledat, kako je njegov palec in če je kaj narobe, sem takoj videla, da je vraščen noht, ker si ni pravilno strigel nohtov. Sama mu nisem mogla pomagati, zato sem ga peljala na pedikuro, kjer so mu noht uredili tako, da mu ni bilo potrebno v bolnico.

Morala sem se pogovoriti z njim in povedala sem mu, da mu bom vsake 14 dni strigla nohte na nogah, ker si jih sam ne more in bo spet dobil vraščen noht, če mu jaz ne bom pomagala. Prav zasmilil se mi je in res sem bila skrbna glede tega. Prav nič mi ni bilo težko, ker sem vedela,koliko mu to pomeni in kako prav je, da ima urejena stopala. Prav tako se mu ne bo več pojavil vraščen noht in tudi za trdo kožo sem poskrbela, da sem mu jo dala stran z britvico. Vedno mi je bil hvaležen in dal tudi nekaj denarja. Vedela sem, da želi, da vzamem, ker je bil srečen, da to sploh hočem početi, jaz pa sme to počela z veseljem, saj je bil moj najdražji dedek, vraščen noht pa se mu nikoli več ni ponovil.